Podrobnosti
V zgodovini Champagne so bila vina, ki so jih mešali zaradi večje sladkobe, običajno opisana kot »bogata (rich)«. Celo v steklenicah vina Veuve Clicquot iz leta 1840, ki so jih nedavno našli na Alandskih otokih, je 150 gramov sladkorja na liter. Porabniki v Rusiji so v šampanjec tradicionalno dodajali sladkor, kar je njihovemu vinu dalo osebno noto. Danes Veuve Clicquot to tradicijo nadaljuje v moderni dobi, in sicer s šampanjcem tipa »rich«, ki ga je ekipa Veuve Clicquot posebej ustvarila na podlagi svojega znanja o odmerjanju, namenjen pa je mešanju.
Na voljo ikonično in privlačno pakiranje v majhnih stekleničkah, ki so jih poimenovali Richy.
VINO: NOV POUDAREK NA SVEŽEM SADJU
Ekipa vinarjev Veuve Clicquot je pod vodstvom cenjenega mojstra kletarjenja Dominiquea Demarvilla in profesionalnih barmanov v navdihu sveže, nove vizije modernega pitja in na temelju potrjenega znanja o odmerjanju ustvarila popolnoma novo vino za nove čase. Dominique Demarville pravi, da je »s sladkorjem v šampanjcu tako kot z začimbami v receptu, saj lahko njegova pravilna uporaba doda posebno aromo in se poigra z okusi«. Pri šampanjcu Veuve Clicquot Rich je sadje dvignjeno na novo, razburljivo raven. Prisotnost modrega pinota v šampanjcu Veuve Clicquot je z višjim odstotkom dobila novo vsestranskost, večja količina vrste meunier pa poudarja svežo, sadno in gurmansko noto. Na nebu se zazna okus po citrusih in cvetju, kar uravnotežita dinamična svežina in kremast zaključek, ki je skupen vsem vrstam vina Veuve Clicquot.
RITUAL: »KLIKOLOGIJA« Šampanjec Veuve Clicquot Rich, ki iz vsakogar naredi »klikologista«, je bil posebej ustvarjen za kombiniranje z izbranimi sestavinami. Barmani so ob pomoči Dominiquea Demarvilla izbrali sestavine, ki dajo vinu edinstven okus. Značilne note vina so okrepljene s prisotnostjo izbranih sestavin: ananasa, lupine grenivke, sveže kumare, zelene, paprike ali čaja – vse to na ledu. S ciljem izraziti vsestranskost in možnost ustvarjanja lastne izkušnje okušanja je Veuve Clicquot Rich vznemirljiv in nov način poosebljanja okusa »So Clicquot twist«.
»KLIKOLOGIJA«: POPOLN NAČIN SERVIRANJA
1. V velik vinski kozarec dajte kocke ledu.
2. Dodajte eno sestavino: grenivko, ananas, papriko, zeleno, svežo kumaro ali čaj.
3. Nalijte ohlajen šampanjec Veuve Clicquot Rich.
Informacije
Kontakti
Bodite obveščeni
Prijavite se na e-novice in redno vas bomo obveščali o prodajnih akcijah.
Vstopite v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, finimi vini, luksuznimi konjaki, bogatimi sladnimi viskiji in kraljevsko čokolado.
Potrjujem, da sem star/a 18 let ali več: