Z uporabo spletne strani, se strinjate s piškotki. Sprejmi Zavrni
Vino

Cheval des Andes 2015

0,75 l
Oprema steklenice: Brez
Vsebnost alkohola:14 %
Redna cena z DDV:78,08 €
Artikla ni na zalogi!

Podrobnosti

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

ZNAČILNOSTI VINA

Nova velika svetovna sorta new world grand cru izstopa zaradi svoje žlahtne in subtilne uravnoteženosti ter zapletenosti. Sveže jagode so povezane z minerali in tvorijo okusno vino, ki se elegantno stara.

NA VINSKI KARTI

Cheval des Andes je izdelek združenih vinskih kleti Château Cheval Blanc in Terrazas de los Andes in predstavlja prelomno združitev znanja pridelovalcev legendarnega vina Bordeaux "First Growth" z najboljšim pridelovalnim območjem v Argentini. Imenitno, subtilno in zapleteno vino spada med novo omejeno izdajo New World Grand Cru.

OKUS IN UJEMANJE S HRANO

• Barva: globoka, intenzivna, rubinasto rdeč odtenek.
• Aroma: tople note tobaka in češnjevih koščic ter v ozadju hrastove, rahlo pekoče arome cedrovega lesa, tobaka in lovorovih listov.
• Okus: na začetku je okus poln, bogat in nato zelo svež. Sladki, zreli tanini se harmonično mešajo s hrastom. Zaključek je lepo zaokrožen in dolg.

Najbolj se poda k visoki kuhinji, francoski hrani, divjačini in morski hrani.

VINOGRADI

Necepljeni trsi malbec so bili posajeni leta 1929 v Vistalbi v Mendozi. Tam poteka tradicionalna oblika namakanja, do katere pride zaradi taljenja ledu v Andih. Grozdje je ročno obrano in ročno prefiltrirano.

VRENJE

Postopek maceracije traja 3-5 tednov. Le prosto tekoče vino se hrani v 100 % novih francoskih hrastovih sodih 18 mesecev.

 

Izdelek vsebuje sulfite.

Kontakti

Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in redno vas bomo obveščali o prodajnih akcijah.


Vstopite v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, finimi vini, luksuznimi konjaki, bogatimi sladnimi viskiji in kraljevsko čokolado.

Potrjujem, da sem star/a 18 let ali več:

Da, star/a sem 18 let ali več

Ne