Z uporabo spletne strani, se strinjate s piškotki. Sprejmi Zavrni
Viskiji

Ardbeg Ten

0,7 l
Oprema steklenice: V ŠKATLI
Vsebnost alkohola:46 %
Redna cena z DDV:52,46 €
Zaloga:na zalogi
Količina:

Podrobnosti

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

VONJ
Ob polni moči je aroma sladka mešanica karamelnih bombonov in čokolade, cimeta in zdravilnih fenolov. Zaznamo lahko sveže citruse in cvetne note belega vina, kot tudi melono in delčke hruške. Kremna vsebina s svežo aromo morskega pršca (jod) in dimljenih rib. Vonj hikorija in kave se pojavi kasneje, ko najbolj izrazite glavne note zbledijo.

OKUS
Začetni skromni in jasni sladkosti hitro sledi ogromno globokih šotnih not s tobačnim dimom in močno kavo ekspreso, ki nato odstopi mesto sladkornemu soku in sladkemu korenu. V ustih se najprej pojavi rahlo začinjen okus (ki vleče usta skupaj), nato postane mesnat, privlačen, poln in na koncu suh.

ZAKLJUČEK
Dolg in dimen. Dimna sladkost se prepleta s hrustljavo šoto in značilnostmi sladkih žitaric.

ZAKAJ JE ODLIČEN ZA PRIPRAVO KOKTAJLOV
Ardbeg Single Islay Malt je najbolj delikaten in kompleksen od vseh viskijev Islay malts. Njegova vrlina je, da se ne šopiri s šoto, ampak daje prostor sladu, naravni sladkosti, s katero nežno vsili in ustvari popolno ravnotežje. Note karamelnega bombona, čokolade in ekspresa zagotavljajo mesnat, odličen okus, ki se v koktajlih čudovito meša z aromatičnim medom iz svežih sladkih začimb, kot sta meta ali sladki koren.

Kontakti

  • T: 01 548 36 63
  • F: 01 548 36 44
  • M: 051 339 907
  • E: eshop@merit-hp.si

  • Delovni čas: PON-PET: od 8.-16. ure,
    SOB, NED in PRAZNIKI: zaprto.

Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in redno vas bomo obveščali o prodajnih akcijah.


Vstopite v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, finimi vini, luksuznimi konjaki, bogatimi sladnimi viskiji in kraljevsko čokolado.

Potrjujem, da sem star/a 18 let ali več:

Da, star/a sem 18 let ali več

Ne