Z uporabo spletne strani, se strinjate s piškotki. Sprejmi Zavrni
Viskiji

Glenmorangie 18 YO

0,7 l
Oprema steklenice: V ŠKATLI
Vsebnost alkohola:43 %
Cena brez DDV:74,56 €
Cena z DDV:90,96 €
Zaloga:na zalogi
Količina:

Podrobnosti

BARVA
Medeno zlata.

AROMA
Izobilje mize ob jesenskem žetvenem prazniku je enako polnosti številnih arom, ki nas pritegnejo, ko prvič zavonjamo Glenmorangie 18 Years Old. Visoka kakovost oreščkov se v kaskadah spušča v hrustljavo sladkost karamelizirane kreme, ki se združuje z ljubkovalno in nežno kremasto vaniljo. Najdemo lahko odtenke drhtečih pomaranč in limon. Nato sledi hrustljava tekstura orehov, ki se razliva v zlati kovačnik, ki kaplja čez na soncu dozorele lepljive dateljne. Naslednji se pojavijo iskrivi cvetlični toni, ki odstranijo vso preveliko sladkost z zelenim, skoraj zeliščnim šopkom geranij, umirjenim z mošusnim jasminom in ostro svetlobo narcise.

Če mu dodamo vodo, 18 Years Old razkrije bogat hrastov balzamičen značaj, ki se preda mehki vanilji. Takrat se sadna sestava znamke Glenmorangie razkrije v zlatih marelicah in dateljnih, ki so pomešani z lešniki.

OKUS
Glenmorangie 18 Years Old se kot svila dotakne jezika s polnim, zaokroženim okusom po grenivki in pomaranči. Nato sledi sozvočje topljivega medu, kremastega slada in aromatičnih cvetlic, ki prehajajo v topel sirup orehov in lešnikov iz sodov za šeri Oloroso, v katerih je dozorel. Okusite bogate, lepljive dateljne in fige, za katere se zdi, kot da jih je nepričakovano pobožal dim gorečega lesa.

ZAKLJUČEK
Zaključek je dolgotrajen in vabi z nežnim, sladkim okusom po suhemu sadju in s suhim okusom oreščkov, značilnim za šeri.

Kontakti

Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in redno vas bomo obveščali o prodajnih akcijah.

Vstopite v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, finimi vini, luksuznimi konjaki, bogatimi sladnimi viskiji in kraljevsko čokolado.

Potrjujem, da sem star/a 18 let ali več:

Da, star/a sem 18 let ali več

Ne