Z uporabo spletne strani, se strinjate s piškotki. Sprejmi Zavrni
Rum

Eminente Gran Reserva 10 YO

0,7 l
Oprema steklenice: Brez
Vsebnost alkohola:43,5 %
Redna cena z DDV:73,20 €
Zaloga:na zalogi
Količina:

Podrobnosti

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Eminente Gran Reserva Edition N°1 je 10 let staran kubanski rum, izdelan iz mešanice belega ruma in aguardienta (iz sladkornega trsa destiliranega žganja) ter zorjen v sodih iz francoskega hrasta. Sestavlja ga 80 % aguardienta, zato Eminente Gran Reserva Edition N°1 vsebuje 43,5 % alkohola.

César Martí, ki je zaradi svojega znanja in izkušenj priznan enolog ruma, preizkuša različne kombinacije staranih aguardientejev v različnih okoljih in sodih. V svojem najnovejšem poskusu je oblikoval prvo izdajo ruma Eminente Gran Reserva.

César Martí je izdelal rum Eminente Gran Reserva Edition N°1, ki vsebuje 80 % aguardienteja, staranega pod posebnimi pogoji: v suhi kleti, kjer voda izhlapeva hitreje od alkohola. Končna mešanica aguardienteja in belega ruma, staranega vsaj 10 let, zori tri mesece v sodih iz francoskega hrasta. Zorenje v sodih iz francoskega hrasta prinaša kompleksnost in hkrati ravnotežje okusov v ustih z notami medu, sandalovine in pomarančnega cveta.

Eminente Gran Reserva je rum v skladu s tradicijami osrednjega dela otoka, ki mu prebivalci pravijo »Isla del Cocodrilo«. Njegova nenavadna oblika v misli prikliče obliko avtohtonega krokodila. Senzorično in teksturirano steklo steklenice ruma Eminente in otok v obliki krokodila na nalepki spominjajo na to avtohtono žival.

Eminente Gran Reserva je eden redkih mednarodno prodajanih kubanskih rumov, ki se ponaša s priznano oznako »Denominación de Origen Protegida« ali »D.O.P. Ron de Cuba«. Za prejem oznake, ki jo podeljuje regulativni odbor, je treba upoštevati stroga pravila za zagotavljanje pristnosti kubanskega ruma.

BARVA
Svetla mahagonijeva barva z rdečimi odtenki.

VONJ
Začetna aroma sveže pražene kave, rdečega jagodičevja in cvetja utira pot medenim in vaniljevim niansam z lepo svežino, ki spominja na meto.

OKUS
V ustih se razvije lepo uravnotežen oljnat in globok okus sadnega značaja, za katerega je v tem primeru značilna predvsem aroma suhih marelic in pomarančnega cveta s priokusom sandalovine, lešnikov in pimenta.

POOKUS
Pookus je svilnat, trajen in sladek, s pikantnim značajem sečuanskega popra ter priokusom karamele, borove smole in žafrana.

NAČINI UŽIVANJA
Idealno samostojno ali z veliko ledeno kocko.

Kontakti

  • T: 01 548 36 63
  • F: 01 548 36 44
  • M: 051 339 907
  • E: eshop@merit-hp.si

  • Delovni čas: PON-PET: od 8.-16. ure,
    SOB, NED in PRAZNIKI: zaprto.

Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in redno vas bomo obveščali o prodajnih akcijah.


Vstopite v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, finimi vini, luksuznimi konjaki, bogatimi sladnimi viskiji in kraljevsko čokolado.

Potrjujem, da sem star/a 18 let ali več:

Da, star/a sem 18 let ali več

Ne