Z uporabo spletne strani, se strinjate s piškotki. Sprejmi Zavrni
Rum

Eminente Reserva 7 YO

0,7 l
Oprema steklenice: Brez
Vsebnost alkohola:41,3 %
Redna cena z DDV:49,57 €
Zaloga:na zalogi
Količina:

Podrobnosti

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Eminente Reserva je 7 let staran rum bogatega okusa in polnega telesa z neverjetno dolgim zaključkom. Navdihujejo ga eaux-de-vie, pripravljene iz sladkornega trsa iz 19. stoletja, za katere je značilna aromatična kompleksnost.

César Martí, Maestro Ronero (mojster ruma), je po navdihu eaux-de-vie iz sladkornega trsa iz 19. stoletja, za katere je značilna aromatična kompleksnost, ustvaril Eminente Reserva, rum bogatega okusa in polnega telesa. Ustvaril ga je tako, da je starane aguardientes, najkompleksnejše eaux-de-vie na otoku, ki prinašajo kompleksnost in globino arom, zmešal z zelo lahkim rumom, ki celoto napolni z živahnostjo. Ker je 7 let staran v sodih belega hrasta, ki so bili prej uporabljeni za staranje viskija, ima Eminente Reserva estetske lastnosti tradicionalnega lahkega kubanskega ruma z vso kompleksnostjo in globino zelo starega ruma.

Eminente Reserva je narejen iz 70-% staranih aguardientes, kar je najvišji delež med vsemi kubanskimi rumi. To zagotavlja vrhunsko aromatično kompleksnost, v kateri lahko še posebej uživate brez dodatkov ali z veliko ledeno kocko.

Rum Eminente je pripravljen v skladu s tradicijami središča otoka, ki mu prebivalci pravijo »Isla del Cocodrilo«. Njegova nenavadna oblika v misli prikliče obliko avtohtonega krokodila.

Eminente je eden redkih mednarodno prodajanih kubanskih rumov, ki se ponaša z močno zaželeno oznako »Denominación de Origen Protegida« ali »D.O.P. Ron de Cuba«. Za prejem oznake, ki jo podeljuje Regulativni odbor, je treba upoštevati stroga pravila za zagotavljanje pristnosti kubanskega ruma.

BARVA
Bogata jantarna barva z odtenkom mahagonija.

VONJ
Začetna aroma sveže pražene kave se umakne nežnejšim notam namaza dulce de leche, praženih mandljev in kakava.

OKUS
Izredno globok okus polnega telesa je bogat z vaniljo, dimastimi notami, kavo in raspaduro – okusom nerafiniranega sladkornega trsa. Okušajo se tudi pikantne note ingverja in sečuanskega popra z nežnim okusom suhe slive v ozadju.

NAČINI UŽIVANJA
Kot nalašč za uživanje brez dodatkov, z veliko ledeno kocko ali v koktajlih.

Kontakti

  • T: 01 548 36 63
  • F: 01 548 36 44
  • M: 051 339 907
  • E: eshop@merit-hp.si

  • Delovni čas: PON-PET: od 8.-16. ure,
    SOB, NED in PRAZNIKI: zaprto.

Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in redno vas bomo obveščali o prodajnih akcijah.


Vstopite v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, finimi vini, luksuznimi konjaki, bogatimi sladnimi viskiji in kraljevsko čokolado.

Potrjujem, da sem star/a 18 let ali več:

Da, star/a sem 18 let ali več

Ne