Z uporabo spletne strani, se strinjate s piškotki. Sprejmi Zavrni
Gin

Sir Edmond Vanilla Bourbon Gin

0,7 l
Oprema steklenice: V škatli
Vsebnost alkohola:40 %
Redna cena z DDV:40,58 €
Zaloga:na zalogi
Količina:

Podrobnosti

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Gin Sir Edmond oder prepusti sijajni vanilji! Ta nizozemski gin je prežet z vaniljo iz strokov z otoka Reunion in se ponaša tudi z okusi brina, kardamona, cimeta, angelike in ingverja. Poimenovan je po Edmondu Albiusu, očetu hitre metode opraševanja vaniljinega cveta.

Gin Sir Edmond nastaja v destilarni Hermana Jansena s sedežem v nizozemskem mestu Schiedam. Prvič je bil izdelan leta 2016 in je prvi burbonski vaniljin gin na svetu.

Vanilja je druga najdražja začimba na svetu. Vaniljin cvet potrebuje tudi do štiri leta, da obrodi, celoten proces ročnega opraševanja pa morajo izvesti z izjemno previdnostjo, da uspe.

Destilacijski proces

Glavna sestavina gina Sir Edmond je burbonska vanilja, v njem pa je še pet drugih rastlin, vključno z brinom, angeliko, kardamomom, ingverjem in cimetom. Teh pet rastlin previdno destilirajo v dveh različnih kotlih, tekočina pa se zbere v rezervoarjih 1 in 2. Nato se sestavinam pridruži naša zvezda, burbonska vanilja. Ko je bila ročno narezana na majhne koščke, se vanilja doda v tretji rezervoar, kjer ostane od 6 do 8 tednov – kar omogoča optimalno sproščanje okusa. Tekočino iz rezervoarjev 1 in 2 nato zmešajo z vsebino rezervoarja 3, mešanico pa pustijo počivati en teden, da doseže popolno harmonijo okusa in arome.

Aroma

Gladka, kremasta vanilja s pikantnimi podtoni ingverja, cimeta in kardamona.

Okus

Polnega okusa z žametno teksturo. Začetne note vanilje in kardamona, ki se razvijejo v zemeljske note brina s pridihom ingverja.

Zaključek

Dolgo trajajoč in suh, z ravno pravšnjo mero sladkosti.

 

Priporočila za postrežbo

Priporočamo, da gin Sir Edmond postrežete z rezinami svežih jagod in listom mete:

50 ml gina Sir Edmond
150 ml premium tonika
Okrasimo z rezinami jagode in listom mete (poleti) ali rezino pomaranče in palčko cimeta (pozimi).

Prav tako se k ginu dobro poda široka paleta dodatkov, kot so pomaranča in cimet, ingver in limona, timijan in grenivka...

Kontakti

  • T: 01 548 36 63
  • F: 01 548 36 44
  • M: 051 339 907
  • E: eshop@merit-hp.si

  • Delovni čas: PON-PET: od 8.-16. ure,
    SOB, NED in PRAZNIKI: zaprto.

Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in redno vas bomo obveščali o prodajnih akcijah.


Vstopite v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, finimi vini, luksuznimi konjaki, bogatimi sladnimi viskiji in kraljevsko čokolado.

Potrjujem, da sem star/a 18 let ali več:

Da, star/a sem 18 let ali več

Ne