Z uporabo spletne strani, se strinjate s piškotki. Sprejmi Zavrni
Peneča vina

Bjana Giant Magnum 2011

1,5 l
Oprema steklenice: V ŠKATLI
Vsebnost alkohola:12 %
Redna cena z DDV:124,00 €
Zaloga:na zalogi
Količina:

Podrobnosti

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Tisoč velikih steklenic v čast 30-letnici delovanja
Kakovost letnika 2011 je začetnika zgodbe Bjana Mirana Sirka prepričala, da z vinom napolni tisoč steklenic magnum (1,5 litra), da bi v njih dozorela penina, vredna proslavitve 30-letnice Bjane. Grozdje sort chardonay in rebula, iz katerega je pridelana penina Bjana Giant, je dozorelo v jeseni leta 2011, ki velja za izvrsten letnik za penine. Dobrih osem let kasneje je iz njega dozorela razkošna penina, ravno pravšnja za proslavitev 30-letnice blagovne znamke Bjana.

Bjana Giant zaradi nizke vsebnosti sladkorja sodi v kategorijo extra brut
Miran Sirk je predvidel, da vino, ki bi se razvilo v kompleksno in razkošno pijačo, potrebuje osem let zorenja na kvasovkah. Bjano Giant so ustekleničili marca 2012, ko je začelo ponovno vreti v steklenici, in ga degožirali (odvzeli usedlino) marca 2020, čez natanko osem let. Nova penina sodi v kategorijo extra brut (zelo suho ali izredno suho), saj vsebuje le minimalno količno sladkorja, le 3 grame na liter vina. Miran Sirk dodaja, da zaradi kompleksnosti, širine in elegance Bjana Giant ekspedicijskega likerja skoraj ni potrebovala.

 

SESTAVA
Gre za zvrst chardonnaya in rebule.

BARVA
Vino je kristalne, transparentne zlato rumene barve.

VONJ
Cvetica je razkošna, po jabolkih, breskvah in hruškah, po vaniljevi kremi, belem cvetju, skorji svežega kruha in po maslenem biskvitu. Kdor bo iskal mineralnost, jo bo našel.

OKUS
V ustih je vino polno, ponovijo se sadnost, biskvit ter mineralnost. Pookus je dolg, suh, čist, eleganten in mineralen. Bogato, elegantno, definirano, okusno, svilnato in docela harmonično zelo suho vino.

POSTREŽBA
Miran Sirk predlaga, naj gre vino v kozarce pri osmih stopinjah Celzija, da pokaže vse svoje atribute. Izvrstno se poda k finim morskim jedem.

Izdelek vsebuje sulfite.

Kontakti

  • T: 01 548 36 63
  • F: 01 548 36 44
  • M: 051 339 907
  • E: eshop@merit-hp.si

  • Delovni čas: PON-PET: od 8.-16. ure,
    SOB, NED in PRAZNIKI: zaprto.

Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in redno vas bomo obveščali o prodajnih akcijah.


Vstopite v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, finimi vini, luksuznimi konjaki, bogatimi sladnimi viskiji in kraljevsko čokolado.

Potrjujem, da sem star/a 18 let ali več:

Da, star/a sem 18 let ali več

Ne