Z uporabo spletne strani, se strinjate s piškotki. Sprejmi Zavrni
Cognac

Hennessy X.O Half Bottle 0,35 l

0,35 l
Oprema steklenice: V škatli
Vsebnost alkohola:40 %
Redna cena z DDV:86,45 €
Zaloga:na zalogi
Količina:

Podrobnosti

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

X.O je mešanica stotih eaux-de-vie ('vode življenja') iz štirih premiers crus iz pokrajine Cognac: grande champagne, petite champagne, fins bois in borderies. Najstarejša od teh eaux-de-vie bo kmalu stara trideset let in daje X.O njegovo izjemno kakovost, trdnost in zapletenost. Te eaux-de-vie so dolga leta zorele v mladih sodih iz hrastovega lesa Limousin, v katerih je zaradi pretoka zraka in tanina iz hrasta nastajal ta bogat in močan konjak.

STIL
X.O je močan, usklajen in eleganten konjak. Je možat in obilen zaradi bogate in začinjene arome z zelo strukturiranimi odtenki, ki jih nadvladuje bogastvo arome hrasta in črnega popra.

BARVA
Močna barva redkega marmorja.

TEKSTURA
Žametna.

AROMA
Najprej vas prevzame val bogate arome suhega sadja, na primer sliv ali fig. Nato se aroma razvije v bolj goste note čokolade in črnega popra, pomešane s cimetom, nageljnovo žbico in kardamomom. Ti dišeči in bogati vonji kristaliziranega sadja, hrasta in začimb ter vonj po starem usnju se vsi zelo razločno zlijejo skupaj.

OKUS
 X.O ima zelo uravnotežen okus, v katerem so močno izražene arome suhega sadja in čokolade, ki jih zaznamo s čutili. Eleganten in grob konjak odkriva ravnotežje, zaokroženost in harmonije med aromami, ki jih poudarja moč note popra in rastlinskih vonjev hrasta. Čudovito dolg pookus je zavit v žamet in podarja zadnje sladke note cimeta in vanilje.

Kontakti

Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice in redno vas bomo obveščali o prodajnih akcijah.


Vstopite v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, finimi vini, luksuznimi konjaki, bogatimi sladnimi viskiji in kraljevsko čokolado.

Potrjujem, da sem star/a 18 let ali več:

Da, star/a sem 18 let ali več

Ne