Podrobnosti
SORTA: istrska malvazija
TRGATEV: ročna
PRIDELAVA: Izbrano grozdje iz najvišjih vinogradov, po pecljanju 30 dni macerirano v 20hl in 30hl hrastovih sodih (nežgan slovenski hrast). Po lahkem prešanju vino zori v istih sodih še 18 mesecev na grobih drožeh. Zorenje se nadaljuje v steklenicah 6-12 mesecev (stekleničenje brez filtracije).
OPIS: Intenzivna zlatorumena barva, poudarjena aroma zrelih breskev z notami akacijevega medu, s pridihom vanilje, mandljev in kandiranih pomaranč. Poln in bogat okus, ki se s prijetno svežino zlije v popolno harmonijo. Izredno mineralen in dolg pookus potrjujeta plemenitost tega vina.
PRIPOROČENA TEMPERATURA SERVIRANJA: 12°C do 14 °C.
SPAJANJE S HRANO: teletina, belo meso s prilogami, rižote s svetlimi omakami
NAGRADE: Decanter 2022: srebrna medalja (90 točk)
O ZARU:
Predniki vinogradniške družine Zaro so se naselili v Izolo že davnega leta 1348. Pridelavo vina vodi sedaj že tretja generacija družine Zaro. Matej Zaro je mladi prevzemnik kmetije od leta 2015, je diplomant Visoke šole za vinogradništvo v Novi gorici ter Sommelier 3. stopnje (AIS Trst). Zarovi vinogradi in oljčniki se razprostirajo na površini 25ha, na prečudovitih legah nad Izolo, ki ponujajo dih jemajoči razgled na skoraj celotno slovensko obalo, tržaški zaliv in italijansko obalo vse do Gradeža. Vinogradi se nahajajo od 50m.n.v za sveža vina ter do 200m.n.v za selekcijo. Povprečna obremenitev po trsu je 1kg.
Izvajalec BIO nadzora: SI-EKO-002 Kmetijstvo EU
Informacije
Kontakti
Bodite obveščeni
Prijavite se na e-novice in redno vas bomo obveščali o prodajnih akcijah.
Vstopite v spletno trgovino s prestižnimi šampanjci, finimi vini, luksuznimi konjaki, bogatimi sladnimi viskiji in kraljevsko čokolado.
Potrjujem, da sem star/a 18 let ali več: